SiteName.nl
Jouw artikels lezen en delen
 

 


 

Auteur: amanda      Gezien: 1788      Datum: -

Iedereen ziet er graag goed uit en maakt graag een goede indruk op anderen. Soms worden er echter foutjes gemaakt voor wat betreft de hygiëne, zonder dat diegene het in de gaten heeft. Vermijd dit soort fouten door goede gewoonten te ontwikkelen.

Mondhygiëne

Poets je tanden minstens 2 keer per dag. Vooral na het ontbijt voordat je de deur uitgaat. Poets ook je tong mee. Zo voorkom je dat je een ruikende adem ontwikkelt. Maak voor het slapen gaan ook goed tussen je tanden schoon met floss of van die kleine dentale borsteltjes.

Heb je snel last van een slechte adem? Bezoek dan eens de huisarts, het kan ook een medische oorzaak hebben. Draag altijd een pakje kauwgum bij je, zodat je op je werk, of elders, na de lunch je tanden fris en schoon kunt kauwen.

Huid

Was je gezicht en nek voor het slapen gaan. Zeker voor tieners is dit aan te bevelen om acne te voorkomen. Draag je make up, dan is het essentieel om dit te verwijderen voor het slapen gaan. Gebruik het liefst een ongeparfumeerde lotion om de make up resten weg te vegen.

Douche regelmatig, bij voorkeur dagelijks. Gebruik een goede deodorant om okselgeurtjes te voorkomen.

Bacteriën

Als je moet niezen of hoesten, draai dan weg van de mensen tegenover je. Nies of hoest tegen je eigen schouder of houd je hand voor je mond. Was dan daarna wel je handen.

Misschien overbodig te vermelden; maar was je handen na toiletgebruik. Ben je in een openbaar toilet, gebruik dan een papieren handdoek om de deur open te maken om de toiletten te verlaten. Niet iedereen wast namelijk zijn/haar handen en de deurknop zit dan ook vol akelige bacteriën.
Gerelateerd:
Geen.