SiteName.nl
Jouw artikels lezen en delen
 

 


 

Auteur: amanda      Gezien: 1603      Datum: -

Als je het overzicht over je financiën kwijt bent dan is het, zeker in deze tijd van economische crisis, tijd om orde op zaken te stellen. Door het stellen van realistische doelen kun je je financiële situatie verbeteren en weer gezond maken!

Korte termijn doelen

Een goede financiële basis begint bij het stellen en bereiken van korte termijn doelstellingen. Deze korte termijn doelen helpen je later om meer ambitieuze en lange termijn plannen uit te voeren. Hoe pak je het aan?

Zoek je financiële papieren uit

Liggen alle rekeningen en ander papieren door elkaar op je bureau of in de kast? Dan wordt het hoog tijd om deze te uit te zoeken en te organiseren. Maak een dossier voor elke categorie zoals bijvoorbeeld verzekeringen, huur, energiekosten, telefoon/media, leningen enzovoorts. Zo weet je precies welke rekeningen er nog allemaal open staan.

Koop een schrift of notitieboek en schrijf de gegevens op van alle schuldeisers en vaste lasten. Schrijf erbij hoeveel er nog open staat, hoeveel er per periode betaald moet worden, de betalingstermijn en alle andere gegevens die van belang zijn. Zo krijg je een goed zicht in wat je vaste en andere kosten zijn.

Maak een budget

Reken nu uit wat je per maand aan uitgaande kosten hebt en kijk hoeveel je maandelijks binnenkrijgt. Naar aanleiding daarvan kun je jezelf een wekelijks budget voor huishoud- en zakgeld geven. Op deze manier weet je zeker dat alle maandelijkse kosten kunnen worden voldaan en tegelijkertijd kun je zorgen dat je schulden niet meer oplopen, maar juist afnemen.
Gerelateerd:
Hoe kun je beginnen met hardlopen?