SiteName.nl
Jouw artikels lezen en delen
 

 

Hoe houd je een lange autorit gezellig?


 

Auteur: karin      Gezien: 945      Datum: -

Tips voor kids onderweg

Als er voor de zomervakantie een flink stuk gereden moet worden, kan dat met kinderen een ware hel worden. Met een beetje voorbereiding en creativiteit zorg je voor een stress vrije reis.

Pauze inlassen

Hoe vaak en hoe lange pauzes je inlast, is afhankelijk van de afstand die je af wilt leggen en van de leeftijd van je kinderen. Met jongere kinderen zal er vaker een toiletstop nodig zijn en vaak houden ze de zit minder lang vol.

Auto spelletjes

Voor sommige spelletjes heb je helemaal niets nodig. Maak er een sport van om bijvoorbeeld zoveel mogelijk groene auto’s te spotten, of de kilometerborden bij te houden tot de volgende grote stad. Afhankelijk van de omgeving waar je rijdt, kun je een prijs uitloven voor degene die het eerst de kust ziet of een met sneeuw bedekte bergtop. Gebruik je creativiteit om iets spannends te verzinnen.

Electronica

Electronica kan ook een enorme steun zijn. Portable dvd-spelers houden je kind bezig voor de duur van een film of een spel.

Dutje

Ook oudere kinderen zullen wel eens in slaap vallen in de auto. Dat is voor de volwassenen natuurlijk erg fijn. Breng attributen mee die een dutje bevorderen zoals een kussentje, favoriete knuffel of een dekentje.

Lekkers

Neem speciaal lekkers mee om onderweg uit te delen. Ook daar kun je en spel van maken. Bijvoorbeeld afspreken van bij kilometerbord xxx krijg je een lolly/chocola etc. Een grote zak met allerlei snoepgoed waar ze dan uit mogen kiezen werkt ook heel goed!
Gerelateerd:
Kinderkleding voor de regen
Zakelijke correspondentie