SiteName.nl
Jouw artikels lezen en delen
 

 

Hoe kun je beginnen met hardlopen?


 

Auteur: mike      Gezien: 787      Datum: -

Regelmatig hardlopen is een ideale manier om wat aan je conditie te doen en om af te vallen. Maar pak het wel goed aan. Hier is een goede planning om hardlopen een vast onderdeel van je leven te maken.

Goede schoenen

Koop een paar goede hardloopschoenen. Dit is van essentieel belang voor het voorkomen van blessures en om comfortabel te kunnen rennen. Een blaar op je voet is pijnlijk en zal je plannen flink in de war sturen. Dus een goed paar schoenen is de investering zeker waard!

Doelen stellen

Begin met het stellen van doelen in tijd. Een grote afstand als doel kan namelijk intimiderend werken. Begin je programma daarom met 15 minuten hardlopen. Geleidelijk aan kun je de tijd opbouwen en eventueel je doelen gaan stellen in afstanden.

Maak een weekschema; zet in je agenda op welke dagen en welke tijdstippen je wilt gaan lopen. Zorg wel dat je ook rustdagen in het schema opneemt. In het begin kun je 3 dagen per week een kwartier hardlopen met telkens 1 dag rust tussen de rendagen en de tijd en frequentie geleidelijk aan opvoeren.

Samen is leuker

Zoek een hardloopmaatje. Samen rennen is veel gezelliger en stimulerend. Bovendien kom je dan minder snel in de verleiding om een keer over te slaan.

Wissel de routes en de lengtes af om verveling te voorkomen

Wees niet te streng voor jezelf. In het begin zal je niet de hele tijd kunnen hardlopen. Wissel het dan af met snelwandelen. Houd het leuk en forceer jezelf niet.
Gerelateerd: