SiteName.nl
Jouw artikels lezen en delen
 

 

Hoe moet ik shoppen voor de feestdagen?


 

Auteur: irene      Gezien: 926      Datum: -

Inkopen doen voor de feestdagen kan zowel emotioneel als financieel heel stressvol zijn. Te grote bestedingen en de daaropvolgende hoge rentes die moeten worden betaald zorgen ervoor dat veel mensen in de lente nog bezig zijn hun decemberinkopen af te betalen. Maak lijstjes en plan je budget, zodat je op elk moment weet hoeveel je nog kunt inkopen of hoeveel je nog moet sparen. Onderstaande tips kunnen je helpen met inkopen voor de feestdagen:

  • Bepaal het budget. Dat kan je doen door je rekeningen van afgelopen jaren na te kijken en te zien hoeveel je de afgelopen jaren aan cadeaus hebt uitgegeven. Je kunt ook een lijst maken met de mensen die je een cadeau wil geven en vervolgens bij elke naam een bedrag noteren. Je weet nu welk bedrag je in december bij elkaar gespaard moet hebben. Deel dit bedrag door 10 en je weet ongeveer welk bedrag je maandelijks opzij moet leggen om dit plan waar te kunnen maken. Je kunt eventueel een extra bankaccount aanvragen, waarnaar je het maandelijkse spaarbedrag dan automatisch laat overboeken.
  • Kijk het hele jaar uit naar cadeaus en noteer de leuke cadeau-ideeën in het eerder genoemde lijstje. Als het type product het toelaat kan je het ook alvast kopen, dan hoeft dat niet meer in de laatste weken.  • Gerelateerd:
    Geen.